Реал пречупи Интер за първа победа в ШЛ

Реал Мадрид надигра у дома Интер с 3:2 в един от най-интригуващите двубои от програмата на Шампионска лига във вторник вечер.

Бензема откри резултата за Реал в 25-та минута.

Срещата от група В предложи много емоции и първи успех за Кралския клуб в тазгодишното издание на груповата фаза на надпреварата. Възпитаниците на Зинедин Зидан търсеха първи успех след поражението у дома от Шахтьор Донецк с 2:3 и равенството 2:2 с Борусия Мьонхенгладбах, като поведоха чрез Карим Бензема в 25-та минута. Малко след това Серхио Рамос с глава покачи на 2:0 със своя гол номер 100 за клуба, но „нерадзурите“ върнаха едно попадение до почивката чрез Лаутаро Мартинес. Иван Перишич възстанови паритета в 68-та минута, а малко по-късно Мартинес отправи опасен изстрел, минал близо до дясната греда на Тибо Куртоа. В крайна смека, „белият балет“ се поздрави с трите точки след точната интервенция на влезлия от пейката Родриго в 80-та минута. Реал вече е на втора позиция с четири точки, на една от лидера Борусия Мьонхенгладбах, който по-рано разгроми Шахтьор в Украйна с 6:0. Хеттрик реализира Аласан Плеа, а по едно попадение добавиха Рами Бенсебайни и Ларс Щиндл, като автогол си отбеляза Валерий Бондар. С четири точки остава Шахтьор, а Интер е на дъното с два пункта. В следващите мачове от групата Интер е домакин на Реал, а Гладбах приемат у дома Шахтьор. В друг мач от вечерта, Ливърпул разби Аталанта в Бергамо с 5:0. Хеттрик за победата реализира Диого Жота, а по един гол прибавиха Мохамед Салах и Садио Мане. Мърсисайдци са вече с три победи от първите си три срещи в група D без допуснат гол. Аякс пък надви, макар и трудно, Мидтиланд в Дания с 2:1.

И тримата в атака за Ливърпул се разписаха при убедителния успех в Бергамо.

Ето и останалите резултати: Група А: Локомотив Москва – Атлетико Мадрид 1:1 Залцбург – Байерн Мюнхен 2:6 Група С: Порто – Марсилия 3:0 Манчестър Сити – Олимпиакос 3:0. /БГНЕС