Реал повали Айнтрахт за пета Суперкупа на Европа

Реал Мадрид ликува с пета Суперкупа на Европа в историята си, след като надигра Айнтрахт Франкфурт с 2:0 в спора за трофея. На Олимпийския стадион във финландската столица Хелзинки Кралският клуб удари на два пъти съперника, за да се изравни по отличия с Барселона и Милан.

Реал ликува с пореден трофей след спечелената Ла Лига и Шампионска лига в края на миналия сезон.

Двубоят между победителя в Шампионска лига и носителя на трофея в Лига Европа започна равностойно, като германците имаха отличен шанс да поведат чрез Даичи Камада, който получи пас на стрелкова позиция, но стреля право в обсега на Тибо Куртоа. Възпитаниците на Карло Анчелоти се възползваха от този пропуск в 37-та минута, когато Давид Алаба се разписа след асистенция на Каземиро. По този начин приключи и първата част.

След почивката „белият балет“ добави второ попадение чрез дежурния си голмайстор Карим Бензема. Френският нападател вкара в 65-та минута, а в ролята на асистент се превърна Винисиус Жуниор. За Бензема, който е основен кандидат за „Златната топка“ през този сезон, това бе гол номер 324 в кариерата с екипа на Реал, с което той се изравни с легендата на испанския колос Раул. Пред тях е единствено португалецът Кристиано Роналдо, който има 450 попадения за тима между 2009-2018. До края играчите на Оливер Гласнер не успяха да реагират и така Реал се изравни с досегашните рекордьори по трофеи Барселона и Милан с по пет.

Мадридчани взеха отличието преди това през 2002, 2014, 2016 и 2017. За тима от Франкфурт, който отстъпи на испанците и във финала на ШЛ през далечната вече 1960 със зрелищното 3:7, това бе първо участие в двубой за Суперкупата на Европа. Айнтрахт продължава с ангажиментите си в Бундеслигата с гостуване на Херта в Берлин, докато Реал започва защитата на титлата си в Ла Лига с визита на новака Алмерия. /БГНЕС