Реал М прати Леванте в Сегунда дивисион, Бензема се изравни с Раул

Реал Мадрид се позабавлява за 6:0 срещу последния в класирането Леванте в сблъсък от 36-ия кръг в Ла Лига. Мачът бе без значение за домакините на "Сантяго Бернабеу", които вече си осигуриха титлата, но въпреки това те изиграха много мотивирано и можеха дори да спечелят с доста по-убедително. Мадридчани пропуснаха куп положения, удариха три греди, а още два техни гола бяха отменени.

„Кралете“ нанизаха четири гола във вратата на съперника си още през първото полувреме. Последователно се разписаха Ферлан Менди, Карим Бензема, Родриго и Винисиус, който оформи хеттрика си, след като добави две попадения и след почивката. На три пъти и гредите спасиха Леванте през първото полувреме след изстрели на Валверде. Лука Модрич пък блесна с 3 асистенции, което не се случвало в един мач на „кралете“ от 2015 година.

Голът на Бензема се оказа с историческа стойност. Попадението е под №323 за него с екипа на Реал и по този начин той се изкачи на втората позиция във вечната ранглиста на голмайсторите на клуба след Кристиано Роналдо. Френският магьосник се изравни с Раул Гонзалес, който също е реализирал толкова пъти с екипа на „лос бланкос“.

Тази загуба окончателно сложи край на надеждите на валенсианци за оставане в елита, като те са първият сигурен изпадащ в Сегунда дивисион.

Междувременно Виляреал разби като гост Райо Валекано с 5:1 и е седми с 56 точки, докато Реал Сосиедад спечели на свой терен срещу Кадис с 3:0 и остава шести с 59. Петият Бетис има 61 точки, като тези три тима в последните два кръга ще разпределят две квоти за Лига Европа и Лигата на конференциите. /БГНЕС