Реал и Ал Хилал ще спорят за трофея на Световното клубно първенство

Реал Мадрид се класира за финала на Световното клубно първенство, което се провежда в Мароко, след като елиминира на полуфиналите Ал Ахли с убедителното 4:1. На стадион „Принц Мулай Абделах“ в столицата Рабат европейският клубен шампион не остави съмнение в превъзходството си и ще спори за трофея в събота вечер със саудитския Ал Хилал.

Родриго и Дани Себайос празнуват третия гол във вратата на Ал Ахли.

Винисиус Жуниор откри резултата за „белия балет“ в края на първото полувреме. В началото на второто Федерико Валверде покачи на 2:0, но Ал Ахли съумя да намали изоставането си след точната интервенция на Али Маалул от дузпа.

Три минути преди края на редовното време Лука Модрич пропусна от бялата точка, но попадения на Родриго и влезлия от резервната скамейка Серхио Арибас сложиха точка на спора в полза на възпитаниците на Карло Анчелоти.

Така шампионите на Испания ще играят за пети път на финала на Световното клубно, като досега нямат поражение в спор за трофея – Кралският клуб има четири финала и четири успеха, рекордьор по отличия в надпреварата. За последно мадридчани надделяха над Ал Аин от ОАЕ с 4:1 през 2018. Ал Хилал е първият саудитски тим, който стига до мач за трофея. Финалът е в събота от 21:00 часа българско време. /БГНЕС