Размествания в партийните листи в последния момент

Броени часове остават до края на регистрацията на кандидат-депутатските листи на предстоящите извънредни парламентарни избори, които ще се проведат заедно с президентския вот на 14 ноември. Подаването на документи ще продължи до края на днешния ден, когато ще станат ясни финални списъци с имената, които ще се борят за място в 47-ото Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Партиите и коалициите за трети път тази година номинират бъдещите си народни представители, а вече се оформиха някои от лидерските битки, в които ще се впуснат председателите на някои от основните политически формации. По традиция такава се заформя в 25 МИР-София, където един срещу друг ще се изправят председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Изненадващо от същия район обяви, че ще се кандидатира и рапърът Христо Петров, по-популярен като Ицо Хазарта, който е приел да участва в предизборната надпревара като кандидат-депутат от „Продължаваме промяната“, създадена от бившите министри в предходния служебен кабинет Асен Василев и Кирил Петков. От „Има такъв народ“ (ИТН) конкурент ще им бъде Андрей Михайлов, а от същия район кандидати са още лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, Елисавета Белобрадова от „Демократична България“ (ДБ) и адв. Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ).

В 23 МИР София един срещу друг ще се изправят бившият омбудсман Мая Манолова, кандидат от ИБГНИ, съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов, а сред интересните имена там е уволненият наскоро директор на „Пирогов“ д-р Асен Балтов, кандидат на коалицията „ГЕРБ-СДС“.

Христо Иванов от ДБ в последния момент промени своя район, регистрирайки се лично като водач на листата във Велико Търново, където ще се изправи срещу завърналия се в политиката Делян Пеевски, който отново е кандидат-депутат от ДПС.

Председателят на движението Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за президент, ще оглавява две листи – в Шумен и Кърджали.

Кирил Петков и Асен Василев от най-новата формация „Продължаваме промяната“ ще участват в надпреварата за място в следващия парламент от родните си градове – Пловдив и Хасково. /БГНЕС