Рашков: В Смолян се оказва безпрецедентен натиск върху граждани преди вота

Областният управител на Смолян съобщи, че в неговата област, в някои от населените места се оказва безпрецедентен натиск върху обикновения български гражданин, който ще гласува, по всякакви линии.

Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков след днешното заседание на кабинета, предаде репортер на БГНЕС.

Всичко се използва за натиск – ако някой отиде да си купи дърва от горското стопанство, например, продължи Рашков.

Той съобщи, че има идентифицирани множество лица, които създават организация за купуване на гласове.

Спрямо тези лица ще се предприемат необходимите законови мерки. Нека всички, които се занимават с тази дейност да знаят, че ние няма да останем безучастни, категоричен бе Бойко Рашков.

Вицепремиерът заяви още, че един от основните въпроси на заседанието днес са били машините за гласуване. Той съобщи, че Министерският съвет е приел днес да се отпуснат необходимите средства за закупуването на допълнителните 1637 машини за изборите на 11 юли.

Рашков обясни, че машините ще бъдат изпратени от Холандия и до края на седмицата се очаква да пристигнат в България, като те ще се съхраняват при останалите машини, на които гласуваха българите на 4 април. Рашков каза, че до тук се е стигнало, след като ЦИК не е успяла да се договори със "Сиела Норма", процедурата е била прекратена, а договореността била постигната с държавната фирма "Информационно обслужване". /БГНЕС