Рашков няма опасения, че протестът на МВР ще застраши обществения ред

Кирил Петков и Бойко Рашков дадоха брифинг сред срещата си със синдикатите на МВР.

Вътрешният министър уточни, че изказването на говорителя на кабинета Лена Бориславова по-рано днес за ескалация на протеста на синдикатите на МВР се е отнасяло за планирания протест на "Възраждане" другата сряда.

"Нямаме никакви опасения, че протестът, който колегите са организирали - синдикатът на МВР, ще застраши обществения ред", категоричен е Рашков.

Премиерът заяви, че диалогът е бил конструктивен и ще има още срещи между синдикатите и управляващите - следващата е насрочена за понеделник. Заедно синдикатите и министерството ще работят ръка за ръка за да направят необходимите реформи.

"Оттук нататък отговорността е споделена, за да имаме едно работещо министерство с хората, които дават всичко от себе си да бъдат правилно оценени и от друга страна да сме сигурни, че структури и части от МВР, които не са работещи, ще бъдат реформирани", категоричен е Петков.

Бойко Рашков заяви, че и синдикатите и на ръководството на МВР проявяват разбиране към проблемите, които трябва да бъдат решени с най-голяма полза за служителите.

"Няма никакво съмнение, че възнагражденията, които в момента се получават, са изостанали, включително и от заплатите на някои други сходни ведомства, каквото например е Министерството на правосъдието в неговата голяма структура - дирекция "Изпълнение на наказанията", добави той. /БГНЕС