Рашков: Има съгласие за вдигане на заплатите в МВР, ще подновим и колите

Ще опитаме този път вместо да се купуват автомобили да се вземат на оперативен лизинг. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който отговоря на депутатски въпроси в ресорната парламентарна комисия, предаде репортер на БГНЕС.

Народните представители питаха Рашков дали МВР ще поиска допълнителни средства при актуализацията на бюджета. Министърът изрази съгласие, че ще трябва да се дофинансират някои дейности.

„Дълго време не са повишавани възнагражденията на служителите и това трябва да стане. Тоест, по тази линия, струва ми се, че има съгласие и от министъра на финансите”, каза Рашков и добави, че е говорил няколко пъти с Асен Василев.

Рашков отбеляза и че е остарял автомобилният парк на министерството. По думите му средните години на един автомобил са не по-малко от 11-12-13, което е много за една служебна кола, която се движи непрекъснато. „В момента се обявяват поръчки, ще опитаме този път вместо да се купуват автомобили, да се вземат на оперативен лизинг”, заяви Бойко Рашков.

Той заяви, че така са планирали не по-малко от 500 до 1000 автомобила, с които да могат да се обменят парка на МВР. /БГНЕС