Рам и Хатън повеждат Тим Европа в Райдър Къп

Шампионът на Мастърс Джон Рам ще изведе отбора на Европа в трето поредено издание на отборната надпревара по голф Райдър Къп, след като бе изпратен да партнира на Тайрел Хатън в петъчните мачове във формат форсъмс (в който двама голфъри от един отбор играят с една топка и редуват ударите си) в Рим.


Рам, който бе най-резултатен за европейците с 3.5 точки при рекордната им загуба от САЩ на Уислинг Стрейтс през 2021, ще се опита да даде победен старт на тима, воден от капитана Люк Доналд, в 08:35 часа българско време на игрище Марко Симоне Голф Клъб. Дуото, което игра форболс (в който двама голфъри от един отбор играят със собствена топка) в петък преди две години, ще се изправи срещу тандема на световния номер 1 Скоти Шефлър и действащия шампион на Мач Плей Сам Бърнс в откриващия мач от сесията.

Най-опитният в европейския тим - Рори Макилрой, ще си партнира с Томи Флийтууд, а тандемът, срещу който те ще се изправят, е олимпийският шампион от Токио Ксандър Шофел и Патрик Кантли.

В останалите две двойки при форсъмс мачовете утре Виктор Ховланд и Лудвиг Аберг играят с Брайън Харман и Макс Хома, а Шейн Лаури и Сеп Страка са съперници на Рики Фаулър и Колин Морикава. /БГНЕС