Райо Валекано нанесе първа загуба на Реал в Ла Лига

Райо Валекано поднесе изненадата в 13-ия кръг на испанската Ла Лига, след като надви действащия първенец и носител на Шампионска лига Реал Мадрид с 3:2 у дома. По този начин Кралският клуб инкасира първо поражение от началото на кампанията в първенството.

Оскар Трехо миг след реализирането на победния гол от дузпа във вратата на Тибо Куртоа.

Санти Комесана даде летящ старт на домакините с гол още в петата минута. В края на първата част обаче гостите стигнаха до пълен обрат след попадение на Лука Модрич от дузпа и гол на Едер Милитао. Зрелището до почивката обаче не беше приключило, след като Алваро Гарсия възстанови паритета след асистенция на Иси Паласон.

След около час игра Райо загуби старши треньора си Андони Ираола, който пое преждевременно към съблекалните с директен червен картон заради бурна реакция. Малко след това обаче възпитаниците му си върнаха водачеството в резултата след точната интервенция на Оскар Трехо от дузпа. До края играчите на Карло Анчелоти така и не успяха да се завърнат в срещата и загубиха за първи път от началото на сезона в първенството.

Тимът остава втори в класирането, на две точки зад големия си съперник Барселона. Райо продължи с добрите си изяви и е осми с 21 пункта. Реал ще бъде „на поправителен“ срещу Кадис в следващия кръг, докато за Райо предстои ново домакинство на Селта. /БГНЕС