Радукану е гладна да се подобри след триумфа в Ню Йорк

Шампионката на Ю Ес Оупън при дамите Ема Радукану заяви, че е „гладна“ да подобри тениса си и възнамерява да продължи да бъде конкурентна тази година след страхотния успех на Флъшинг Медоус.

Радукану не загуби сет по пътя към короната от Ю Ес Оупън.

18-годишната британка стана първата квалификантка в историята, която печели турнир от Големия шлем, когато надви 19-годишната канадка Лейла Фернандес с 6-4, 6-3 на „Артър Аш Стейдиъм“ в събота. Радукану се превърна в първата шампионка от Шлема на Великобритания след Вирджиния Уейд през 1977 и не загуби сет по пътя към короната в Ню Йорк.

Световната номер 23 блесна на световната тенис сцена на Уимбълдън по-рано тази година, където достигна четвъртия кръг в първия си турнир от Големия шлем в кариерата, и планира да си вземе кратка почивка след два много емоционални месеца. „Предстоят ми няколко дни почивка и възстановяване, мисля, че се нуждаех от това след последните седем седмици. Но след това подновявам тренировки и съм гладна да стана по-добра, да се върна обратно и да участвам в още няколко турнира“, сподели тя за американската телевизия CNBC.

Радукану може да получи „уайлд кард“ за престижния турнир от ATP и WTA веригата Индиан Уелс в Калифорния идния месец. Впечатляващият й триумф в Ню Йорк я издигна в непозната орбита. Тя получи похвали от Кралица Елизабет 2, министър-председателя на Великобритания Борис Джонсън и се появи на Гала вечерта на модата в Ню Йорк тази седмица. /БГНЕС