Радев: Партиите да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри

Партиите да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри, призова президентът Румен Радев, който е на официално посещение в Египет.

„Не съм дошъл в Египет, за да коментирам апартаментите на Цветан Цветанов. Моята позиция винаги е била принципна. Знаете, че преди два месеца в моя годишен отчет много ясно заявих, че партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки“, подчерта президентът Радев.

БГНЕС припомня, че от средата на миналата седмица в страната избухна скандал във връзка с „апартаментите на властта“. В центъра на този скандал е председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министри, заместник-министри и депутати от ГЕРБ.

Те са придобили апартаменти по занижени цени в луксозни сгради, намиращи се в престижния софийски квартал „Изток“. Скандалът взе и първите си жертви. В събота оставки подадоха министърът на правосъдието Цецка Цачева и заместник-министърът на спорта Ваня Колева.

Разкритията за апартаментите продължават и днес. Стана ясно, че луксозни имоти са се сдобили заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов и председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.

Цветан Цветанов заяви, че е атакуван заради наближаващите евроизбори, които ще се състоят в края на май. /БГНЕС