Радев: Борисов да спечели изборите и внесе своите ценности в президентството

Ще се преразгледат правилата на българската независима енергийна борса. Очаквам КЕВР да санкционира всички, които спекулират с цените. Това заяви в Пловдив президентът Румен Радев, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Поздравявам още веднъж служебното правителство за това, които направи – енергично овладя цените, посочи Радев, който откри Европейски форум за социално предприемачество. Той увери, че се прави всичко възможно цената на тока да бъде намалена и се разглеждат варианти за помощ на бизнеса.

Президентът каза още, че Планът за възстановяване и развитие трябва да бъде внесен в Европейската комисия, но има нужда от сериозен дебат и консенсус.

Той коментира и задълбочаващата се криза в Черно море.

Корабът край Камен бряг е една картина на безхаберието в продължение на десетилетия по отношение на морското спасяване. Докато бяха заети да приватизират флот, да концесионират пристанища, ето това виждаме в момента – никаква организация, никакви процедури и абсолютно скапана техника, каза Радев.

Той отново предизвика за пряк сблъсък на изборите лидера на ГЕРБ.

Бойко Борисов неведнъж е заявявал, че ще се кандидатира точно на тези избори. Като човек на думата и обещанията, аз очаквам да си ги спазва. Нека излезе на тези избори, спечели ги и внесе своите демократични ценности в президентската институция, каза още Румен Радев. /БГНЕС