Раданова: Четвъртфинал за нас ще бъде успех на Световното в София

Над 180 състезатели ще участват на Световното първенство по шортрек в зала „Арена Армеец“. В България ще бъдат над 10 олимпийски шампиона от последните Зимни игри в Пьонгчанг. Това съобщи олимпийският ни медалист в шортрека Жени Раданова по време на официална церемония в Столична община, предаде репортер на БГНЕС.

Тренировките започват от 4 до 7 март, а ден по-късно ще бъдат и първите стартове на състезанието.“Надявам се да има достатъчно хора, за да видят този толкова динамичен и атрактивен спорт“.

България ще се участва с шестима състезатели. Очаквам едно достойно представяне. Много голяма част от тях са много млади. За мен влизането в четвъртфиналите и като класиране между 16-20 място би било сериозен успех“, прогнозира шампионката в отговор на БГНЕС. Раданова се надява следващите години да имаме и български представители на финалите по световните форуми.

„Искрено бих искала, моите наследници не само да повторят успехите ми, но и да ги надминат“, пожела още тя.

Трикратната ни олимпийска шампионка в шортрека получи специален приз от кмета на София Йорданка Фандъкова за подкрепата и по време домакинството на Европейска столица на спорта.

„Успехите на нашия град се дължат на хора като Жени и най-важното е, че хора като нея привличат младите хора да спортуват, каквато е и целта на „София- европейска столица на спорта“, заяви столичният кмет. /БГНЕС