Ръсел грабна първи полпозишън в кариерата за Гран При на Унгария

Джордж Ръсел с Мерцедес направи блестяща последна обиколка, за да изпревари Карлос Сайнц с Ферари и да спечели първи полпозишън в кариерата и първи за тима на „сребърните стрели“ през тази кампания. Трети в днешната квалификация за Гран При на Унгария на пистата Хунгароринг се нареди съотборникът на Сайнц в „черните кончета“ Шарл Льоклер, който бе най-бърз във втората свободна тренировка.

Джордж Ръсел (ц) в компанията на Шарл Льоклер (л) и Карлос Сайнц (д).

На седмото небе съм, невероятно е. Вчера беше може би най-лошият ни петък от началото на сезона и работихме усилено, не знаехме в каква посока да поемем. Трябва да погледнем с отбора как постигнахме това. Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим утре, но без съмнение днешният ден беше специален“, коментира Ръсел.

Световният шампион с Ред Бул Макс Верстапен получи проблем в двигателя и остана едва десети. Съотборникът на Ръсел – седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, завърши на седмо място в квалификацията. Челната десетка допълниха още Ландо Норис (Макларън), Естебан Окон и Фернандо Алонсо (Алпин), Валтери Ботас (Алфа Ромео) и Даниел Рикардо (Макларън).

Верстапен води с 63 точки пред Льоклер в генералното класиране, трети е съотборникът му в Ред Бул Серхио Перес, а Сайнц и Ръсел са съответно четвърти и пети, разделени от една точка. Състезанието за Голямата награда на Унгария е утре от 16:00 часа българско време. /БГНЕС