Путин: Ще избием зъбите на тези, които искат да хапят Русия

Президентът на Русия Владимир Путин предупреди в четвъртък, че руснаците ще "избият зъбите" на онези, които атакуват тяхната страна или наблюдават нейната обширна територия, на фона на дълбока криза във връзките със Запада, съобщи АФП.

По време на заседание на правителството стопанинът на Кремъл каза, че враговете на Русия се стремят да отрежат крилата й всеки път, когато нацията стане силна.

„Всеки иска да ни хапе някъде или да отхапе нещо от нас“, каза Путин. "Но те - тези, които ще го направят - трябва да знаят, че ще им избием зъбите, за да не могат да хапят."

Дори след разпадането на Съветския съюз през 1991 г., Русия, най-голямата държава в света по сухопътна територия, е "твърде голяма за някои", каза Путин.

Той не посочи изрично имената на противниците на Русия, но заяви, че е важно Москва да продължи да развива въоръжените сили, за да защитим страната.

68-годишният руски лидер, който е на власт повече от две десетилетия, е известен с това, че не смекчава думите по време на публични срещи.

През 1999 г. той обеща да удари сепаратисти дори във "външната тоалетна”, което придаде образ на по-строги тактики от властите срещу чеченските сепаратисти. Напрежението между Москва и Запада е голямо заради множество въпроси, включително натрупването на руски войски на украинската граница, намесата в изборите в САЩ и други предполагаеми враждебни дейности.

Но признаците за възможна разведряване напоследък нарастват, като руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен настояха за диалог по време на среща лице в лице в Рейкявик в сряда./БГНЕС