Пулев води преговори за мач с британеца Джо Джойс

Британецът Джо Джойс може да е следващият съперник на Кубрат Пулев на боксовия ринг, разкри промоутърът на Кобрата Ивайло Гоцев. Този уикенд Пулев ще участва в нетрадиционен и иноваторски мач срещу американеца Франк Мир, който ще се проведе на триъгълен ринг и по правила, смесващи бокса и ММА.

Кобрата обаче все още не е приключил с професионалния бокс и е възможно да се изправи срещу един от добре котиращите се британски боксьори през 2022. "Пулев определено ще участва в добри мачове през следващата година. Получаваме много оферти, Джо Джойс ни търси. Кубрат ще избере внимателно битките си, за да се завърне там, където се чувства страхотно. Въпросът е как той иска да се върне на ринга и колко дълго иска да продължи да го прави", коментира Гоцев пред Скай Спортс.

"От екипа на Джойс се свързват с нас, разговаряме, но когато са сериозни, знаят кого да потърсят. Искам да се чуя директно с Франк Уорън (промоутър на Джойс)", допълни Гоцев.

Джойс е сребърен медалист от Олимпиадата в Рио

36-годишния лондончанин Джо Джойс е сребърен медалист в тежка категория от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016, но влезе сравнително късно в професионалния бокс и има едва 13 мача до момента. Той обаче е спечелил всичките си срещи, като 12 от тях печели с нокаут. В последните си мач на 24 юли тази година той спря французина Карлос Такам в шестия рунд.

Кубрат Пулев не се е качвал на професионалния ринг от 12 декември 2020, когато бе нокаутиран от световния шампион по това време Антъни Джошуа. Единствената друга загуба на Кобрата в 30 мача е от Владимир Кличко. /БГНЕС