ПСЖ с класика над Марсилия след шоу на Меси и Мбапе

Пари Сен Жермен постигна важна победа в борбата за титлата, след като надигра един от основните си преследвачи Марсилия с 3:0 като гост в последна среща от 25-ия кръг на френската Лига 1. В герои за парижани се превърнаха две от големите им звезди – Килиан Мбапе и Лионел Меси, които комбинираха и за трите попадения във вратата на домакините.

Меси (л) вкара своя гол номер 700 в кариерата, а Мбапе (д) изравни Единсон Кавани по брой голове за ПСЖ.

Тон за класиката даде Мбапе, който получи пас в коридор от световния шампион с Аржентина Меси и преодоля със силен шут по диагонала Пау Лопес в 25-та минута. Четири по-късно двамата размениха ролите си и този път френският национал асистира на „Бълхата“, който бе безкомпромисен за своя юбилеен гол номер 700 в професионалната кариера. След паузата Меси отново подаде на Мбапе, а той вкара попадение номер 200 в кариерата си за ПСЖ, с което се изравни на върха на реализаторската листа в историята на столичани с Единсон Кавани.

До края не паднаха нови голове и така шампионите дръпнаха с осем точки на марсилци на върха в класирането. Тимът на Кристоф Галтие се реваншира за отпадането си от Марсилия още в осминафиналите на турнира за Купата на страната. Третият и четвъртият в подреждането съответно Монако и Ланс имат по 50 пункта.

ПСЖ ще приеме Нант в следващия кръг в генерална репетация за реванша с Байерн Мюнхен от 1/8-финалите в Шампионска лига – в първия двубой парижани отстъпиха на германския шампион с 0:1 на собствена земя. Марсилия ще се опита да се върне на пътя на победите в мача с Анеси от четвъртфиналите за Купата на Франция, а след това гостува на Рен за първенство. /БГНЕС