ПСЖ обърна Аталанта в самия край

Пари Сен Жермен сътвори истински подвиг и отстрани Аталанта в 1/4 финалите на Шампионската лига. Мачът се игра на стадион „Луж“ в Лисабон.

Тимът от Бергамо бе на секунди от историческо класиране за полуфиналите, но се пропука в самия край и Пари Сен Жермен за първи път в последните седем години успя да прескочи 1/4 финалите на най-престижния европейски турнир.

Аталанта поведе в 27-ата минута с гол на Марио Пашалич, който се разписа с прецизен изстрел с левия крак. Парижани също имаха своите шансове през първото полувреме, но три пропуска направи голямата звезда на френския тим Неймар.

Аталанта игра на отлично ниво и през второто полувреме и бе много близо до историческо класиране за полуфиналите на Шампионската лига, но Пари Сен Жермен сътвори пълен обрат в заключителните минути на мача. Маркиньос изравни след асистенция на Неймар в 90-ата минута, а Ерик Максим Чупо-Мотинг малко след това се разписа след подаване на Килиан Мбапе. Пари Сен Жермен ще играе в предпоследната фаза с РБ Лайпциг или Атлетико Мадрид, които ще спорят в четвъртък от 22:00 ч. /БГНЕС