ПСЖ напредва в преговорите с Меси

Нападателят на Аржентина Лионел Меси почти сигурно ще продължи кариерата си във Франция. Пари Сен Жермен е в напреднали преговори със звездата, съобщи журналистът Фабрицио Романо. В момента столичният клуб осъжда с играча параметрите по контракта. В лагера на парижани са уверени, че сделката ще се състои.

Меси бе свободен агент, а вчера се раздели окончателно с Барселона. Манчестър Сити се е отказал от плановете си да се бори за подписа на 34-годишния футболист.

Президентът на Барселона Жоан Лапорта подробно обясни причините за напускането на Меси. То е свързано най-вече с финансови препятствия, вписани в регламента на испанската лига.

Нападателят на ПСЖ Неймар също прави опити да уговори Меси да премине в неговия клуб. Той дори му е предложил да вземе номер 10. Меси обаче е отказал и продължава да мисли вариантите за продължение на кариерата си. Меси игра за Барселона от 2003 г. Контрактът му с клуба изтече в края на юни. Миналият сезон изигра 35 мача от Примера дивисион, в които вкара 30 гола и асистира за девет. /БГНЕС