Протестиращи: Прокурорите да изкажат свободно мнението си

"Търсим прокурор, който да разследва Гешев". С тези думи протестиращи и активисти на "Да, България" посрещат пристигащите автомобили от цялата страна на Националното съвещание на прокурорите и следователите, свикано от главния прокурор Иван Гешев в Бояна, предаде репортер на БГНЕС.

Сред темите на форума е "Отстояване на независимостта на българската прокуратура”, но според протестиращите, които за пореден път поискаха оставката на ръководителя на държавното обвинение, събирането е единствено за "демонстрация на сила".

"Свикани сте от главния прокурор Иван Гешев като статисти за поредната негова пропагандна акция и опит за демонстрация на сила", пишат протестиращите в отворено писмо, опитвайки се да раздават копие на всички влизащи магистрати, но са възпрепятствани от плътен полицейски кордон.

"Да вземат думата, да кажат какво мислят, а не да бъдат пасивни", призова магистратите бившият правосъден министър Христо Иванов, според когото днешният форум цели единствено да накара главния прокурор "да изглежда страшен". /БГНЕС