Пропадна трансферът на Санчо в Манчестър Юнайтед

Трансферът на крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо в Манчестър Юнайтед пропадна. Новината бе обявена от спортния директор на немския клуб Михаел Цорк.

Джейдън Санчо ще играе за Борусия Дортмунд и през следващия сезон.

Младият английски национал е трансферна цел номер едно на "червените дяволи" през това лято, като в последните седмици двата клуба водеха преговори относно сумата по сделката и най-вече на какви траншове да бъде изплатена тя. Според медиите в Германия от Борусия държат да получат 108 милиона паунда за своя играч, като по-голямата част от тях да бъдат изплатени веднага. От своята страна ръководството на Юнайтед е готово да плати 90 милиона на три транша в рамките на година, а останалите 18 милиона да бъдат под условие при определени резултати на играча и отбора.

Още миналата седмица стана ясно, че от Борусия са сложили крайна дата 10 август за финализиране на сделката, за да имат достатъчно време да намерят заместник на Санчо преди началото на новия сезон в Бундеслигата. Днес вицешампионите на Германия заминаха за подготвителен лагер в Швейцария, а Санчо се качи на самолета със съотборниците си. "Планираме да разполагаме с Джейдън Санчо в отбора и през следващия сезон. Решението ни е окончателно. Мисля, че това отговаря на всички въпроси", каза Цорк на летището днес.

"Миналото лято вдигнахме заплатата на Джейдън, за да отговаря тя на представянето му на терена и неговото развитие. Още тогава удължихме и договора му до 2023 година", допълни спортният директор на Борусия. /БГНЕС