Производствена авария в „Арсенал”, има разрушения и ранени

Шестима души пострадаха при производствена авария в цех 130 на завод „Арсенал” в град Мъглиж, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Оръжейницата на "Арсенал" в град Мъглиж

Инцидентът е станал след 9.00 часа тази сутрин.

Шестимата пострадали са с порезни рани от счупени стъкла. Те са откарани в спешния център в Казанлък, където им се оказва помощ. По първоначална информация е взривена готова продукция с капсул-детонатори, щетите са сериозни по сградата и има кратер на мястото на експлозията. Складът на практика е напълно унищожен от взрива.

Във връзка с производствената авария екип от трима следователи от Националната следствена служба (НСлС) пътува към мястото на инцидента. Екипът е съпровождан от мобилен център за разследване, който е оборудван с дрон.

На място вече са окръжният прокурор на Стара Загора и следователи от Следствения отдел към Окръжната прокуратура.

Оръжейницата на "Арсенал" в град Мъглиж

Това не е първият инцидент в оръжейницата. За жалост през годините такива се случват често и то с трагичен край.

БГНЕС припомня, че на 17 октомври 2018 година стана инцидент в цех 120 на завод 3 в „Арсенал“. Тогава аварията изпрати шестима работници в болница, един от тях пострада сериозно.

В средата на март месец същата година 27-годишен служител на „Арсенал” загина, а друг с десет годишен стаж бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на „Арсенал” април 2016 г. В края на май също 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4 на "Арсенал "АД, който е разположен в Мъглиж.

В края на февруари 2014 г. при взрив загина 63-годишен работник.

На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата.

На 21 юни 2011 г. при друг инцидент пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница.

„Арсенал” АД – Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност. /БГНЕС