Продават на търг главата на C-3PO от "Междузвездни войни"

Главата на легендарния андроид C-3PO от "Междузвездни войни" ще бъде продадена на търг за филмови сувенири, предаде Си Ен Ен.


В една не толкова далечна галактика феновете на "Междузвездни войни" скоро ще имат възможност да закупят главата на C-3PO, която ще бъде продадена следващия месец в рамките на огромен търг на филмови сувенири.

За целта обаче ще ви е необходимо не само Силата да е на ваша страна, тъй като се очаква цената на предмета да достигне зашеметяващите 1,2 млн. долара.

Главата е един от над 1800-те филмови и телевизионни сувенири, които ще бъдат предложени на търг, организиран от Propstore в Лондон и онлайн между 9 и 12 ноември.

Артикулът, снабден със светещи очи е от личната колекция на самия C-3PO - Антъни Даниелс, който играе дроида във филмите "Междузвездни войни".

Други предмети от колекцията на Даниелс, които са обявени за продажба, включват ръцете и краката на C-3PO, ръчно анотирани сценарии и неотворена кутия от зърнени храни, използвана като реквизит от C-3PO.

"Вярвам, че експонатите ще попаднат в правилните ръце", казва Даниелс в съобщение за пресата. "Надявам се, че това може да достави удоволствие на феновете и колекционерите на "Междузвездни войни" по целия свят и да им даде възможност да притежават частица от истинското нещо".

Феновете могат да закупят палтото на дон Вито Корлеоне от "Кръстникът", което се очаква да достигне цена от 61 000 долара и е носено от Марлон Брандо. Търгът ще предложи за продан и ръкавицата с метални нокти, носена от Фреди Крюгер в "Кошмарът на Елм Стрийт", която се очаква да бъде продадена за до 486 000 долара.

Междувременно според Propstore на търг ще бъде продадена най-голямата досега колекция от сувенири от филма "Блейд Рънър", както и емблематичният камшик на Индиана Джоунс от "Храма на обречените", за който се очаква да бъдат платени над 200 000 долара./БГНЕС