Продължават да растат опашките от безработни пред Бюрата по труда

Опашките от чакащи за регистрация в Бюрата по труда в столицата и останалите големи градове на страната продължават да нарастват значително, предаде репортер на БГНЕС.

Kризата с разпространението на COVID-19 продължава да оставя много хора без работа. По статистика на Министерството на труда и социалната политика от началото на извънредното положение над 40 000 души са загубили работните си места.

„Чакам за регистриране на борсата. Заради намаляването на работата във фирмата се наложи временно да ни освободят“, разказва Станислав Янчев от София. От рано сутринта той чака пред териториалната дирекция на Агенцията по заетостта в столичния квартал „Младост“. Хората спазват задължителната дистанция по между, което прави опашката да изглежда още по-дълга, извиваща се на стотици метри. Самият той е дошъл 1 час преди бюрото да отвори, за да си запази място. Въпреки това обаче прекарва на опашката над 2 часа.

„Създадена е много добра организация. Не съм очаквал, че ще бъде толкова добре. Надявам се да мина по-бързо и да няма никакви проблеми при регистрацията“, подчерта още Станислав Янчев.

Чакащите за регистрация се посрещат от служител, който им указва какви документи са им необходими и как да бъдат попълнени правилно. Това се случва извън сградата, на специално обособени места, като част от противоепидемичните мерки. /БГНЕС