„Продължаваме промяната“: Имена на министри не са обсъждани

Първа задача на предстоящите през другата седмица и започващи от 23-ти ноември коалиционни преговори, е уточняване на политики по сектори и създаване на начален документ като основа за бъдещо коалиционно споразумение, както многократно вече декларирахме. Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните коалиционни партньори не са постъпвали.

Това се казва в позиция до медиите на партията на Кирил Петков и Асен Василев, след като в медиите се завъртяха имената на Николай Денков, който би могъл да продължи да води просветата, на Николай Събер за транспорта и на Даниел Лорер за евентуален външен министър в бъдещо управление.

"Това ще стане едва след като бъдат създадени общите приоритети и политики по сектори. Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за осъществяването на тези политики", заявиха днес от ПП по повод бъдещите имена и напомниха, че изискването за подкрепа на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на кадрите, както и че спазването на тази политика ще бъде неотменимо задължение на следващите министри.

"В оставащите дни до края на седмицата, ръководството на „Продължаваме Промяната“ е изцяло концентрирано върху втория тур на президентските избори, като разглеждаме победата на президента Радев като необходимо условие за по-нататъшните истински политически промени в страната. Днес Кирил Петков и Асен Василев придружават президента Радев при закриването на неговата кампания в Пловдив, а всички активисти и съмишленици на коалицията работят активно за тази победа", посочиха още от новата партията, която излезе от вота на 14 ноември за парламент като първа политическа сила. /БГНЕС