Продължава издирването на рибарите, изчезнали в езерото Мандра

И днес дейностите по издирване на двамата рибари, които изчезнаха в езерото „Мандра” край Бургас продължават, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Ивелин Тодоров и Петър Петров са в неизвестност вече три дни.

В рамките на вчерашния ден цялата територия на водоема беше обследвана с лодки, много голяма част е проверена и от водолазни екипи, но все още няма следа от мъжете. В късния следобед вчера беше открита лодката им, което дава някаква насока за мястото, в което днес ще се търси по-активно.
Въпреки лошото време и днес в акцията се включват доброволци.


„Дронът също ще бъде вдигнат за облетяване на района. Насочваме се към места, които не са били проверени в езерото, водолази също ще бъдат включени”, съобщи Веселин Василев от служба УКОРС към община Бургас.

От ИАРА казаха, че в този период на годината язовирът става опасен заради лошите метеорологични условия.

Костадин Дамянов от ИАРА Бургас изрази надежда, че двамата мъже са се спасили по бреговете на по-закрития залив. „Язовирът не е дълбок, стига до 8 метра, в момента е 5 метра, поради това, че няма прилив от реките, които се вливат в самия водоем. Там, където са изчезнали е намерена една мрежа, но там, където е намерена лодката не са намерени мрежи”, каза още Дамянов. /БГНЕС