Принц Хари и Меган Маркъл удостоени с награда за борба с расизма

Херцогът и херцогинята на Съсекс Хари и Меган Маркъл получиха наградата "Ripple of Hope" от американската фондация за човешки права "Робърт Ф. Кенеди" (1925-1968) за усилията си в борбата срещу расизма. Това беше обявено от Би Би Си.

Според говорител на фондацията и дъщерята на Робърт Кенеди - Кери, двойката е проявила "невероятна смелост", говорейки за проблемите на расовата справедливост. Церемонията по награждаването, водена от американския актьор Алек Болдуин, се проведе в Ню Йорк.

Сенатор Робърт Кенеди, брат на 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, става жертва на покушение преди 54 години. Наградата "Пулсът на надеждата" е кръстена на известната реч на Робърт Кенеди "Пулсът на надеждата", произнесена през 1966 г. в Кейптаун, в тогавашния режим на апартейд.

По-рано Меган Маркъл говори в интервю с телевизионната журналистка Опра Уинфри за расизма в кралското семейство, особено срещу сина им Арчи.

От 31 март 2020 г. принц Хари и Меган губят правото да представляват официално монарха по време на пътувания, да изпълняват други церемониални задължения и да използват титлата Техни височества. Те се преместват в САЩ, където отглеждат двете си деца. Двойката е подписала договори за продуциране и създаване на аудио и видео съдържание с шведската услуга Spotify и американската Netflix. На 10 януари 2023 г. Penguin Random House ще публикува мемоарите на принц Хари, наречени „Spare“. /БГНЕС