Принц Уилям потърсил съвет от дядо си преди "раздялата" с брат си Хари

Уилям потърсил съвет от херцога на Единбург преди да реши окончателно да отдели домакинството си от това на брат си – принц Хари, съобщава в. „Дейли мейл“. Принцът се обадил на 97-годишния принц Филип в имението Сандрингам преди няколко седмици, защото цени „мъдрите му напътствия“.

Уилям знае, че отделянето от по-малкия му брат е неизбежно, но бил загрижен как ще се изтълкува от обществото и искал да се увери, че Хари ще получи подкрепата на Бъкингамския дворец. Според принца и бъдещ крал на Великобритания никой не би му дал по-добър и по-безпристрастен съвет от неговия дядо.

В четвъртък беше официално съобщено, че Хари и Меган ще отделят домакинството си от това на Уилям и Кейт – една от най-големите кралски раздели за последните години. Херцозите на Съсекс ще преместят офисите и персонала си в Бъкингамския дворец, докато херцозите на Кеймбридж ще останат в двореца Кенсингтън. Официалното съобщение от страна на кралското семейство е, че подобна стъпка е била не просто необходима, но и неизбежна, с оглед на факта, че Уилям като първороден син ще трябва да поеме ролята на принц на Уелс, когато баща му Чарлз се възкачи на трона, а след това самият той не стане монарх.

Херцозите на Кеймбридж дадоха ясно да се разбере, че ще останат в двореца Кенсингтън и няма да се преместят да живеят в Кларънс хаус, както направи Чарлз. Хари и Меган също отказаха имението с мотива, че според тях новата им резиденция в Уиндзор – Фрогмор котидж е „идеалният дом за тях“. /БГНЕС