Принц Уилям покани брат си в "общността на лишените от сън"

Принц Уилям приветства брат си в „общността на лишените от сън, която е родителството”, след раждането на сина на херцога на Съсекс, съобщава Би Би Си.

Херцогът на Кеймбридж заяви, че е бил „абсолютно развълнуван” за принц Хари и съпругата му Меган, чието дете се роди в 05:23 ч. вчера.

Като баща на три деца той сподели, че няма търпение да види новите родители „когато нещата се поуспокоят”.

Принцът на Уелс, който е баща на Уилям и Хари, заяви, че също е бил „щастлив” да научи за раждането. Принц Чарлз и херцогинята на Корнуел бяха поздравени и получиха подаръци по време на четиридневната им визита в Германия.

Малко след като пристигна в Берлин, Уелският принц заяви „не можеше да сме по-щастливи от новината и нямаме търпение да се срещнем с бебето”.

Преди срещата си с принца, германският президент Франк-Валтер Щайнмайер му подари плюшено мече носещо сини дрешки.

Принц Уилям бе на събитие в Гринуич, Лондон със съпругата си.

„Много съм щастлив и доволен да приветствам собствения си брат в общността на лишените от сън, която представлява родителството”, каза той. „Пожелавам му всичко най-хубаво и се надявам в следващите няколко дни те да се поуспокоят и да се насладят на това да имат новородено в тяхното семейство и щастието, което идва с него”, добави Уилям.

„Нямаме търпение да се запознаем с него и да разберем какво име ще му дадат… следващите няколко седмици са винаги малко обезсърчителни в началото, за това им пожелавам всичко най-добро”, каза херцогинята на Кеймбридж.

„Това е толкова специално време - с Луи и Шарлот, които тъкмо отпразнуваха своите рождени дни, толкова страхотно време от годината да имаш дете, пролетта е във въздуха”, добави тя.

Детето на Хари и Меган, което все още няма име е седмо в линията за наследяване на трона след принц Чарлз, херцогът на Кеймбридж Уилям и неговите деца и принц Хари. /БГНЕС