Приемлив жребий за Марсилия и Лестър в плейофите на Лигата на конференциите

Марсилия и Лестър изтеглиха приемливи съперници в плейофите за Лигата на конференциите, отреди тегленият днес жребий в централата на УЕФА в швейцарския град Нион. Френският тим ще приеме Карабах от Азербайджан, докато Лестър е домакин на датския Рандерс.

От останалите мачове най-сериозно впечатление правят сблъсъците Фенербахче – Славия Прага и Спарта Прага на Мартин Минчев, който има за съперник сръбския гранд Партизан. Тотнъм, чийто мач с Рен бе отменен поради случаи на коронавирус в тима на „шпорите“, ще гостува на Рапид Виена при гарантиране на второто място в група G. Ако Антонио Конте и компания отпаднат от турнира, към плейофите ще продължи нидерландският Витес.

Мениджърът на Лестър Брендан Роджърс.

Първите мачове са на 17 февруари, а реваншите – седмица по-късно. Жребият за осминафиналната фаза ще бъде изтеглен на 25 февруари. Първите мачове са на 10 март, а реваншите отново седмица по-късно. Финалът в първото издание на Лигата на конференциите е насрочен за 25 май, 2022, на стадион „Арена Комбетаре“ в албанската столица Тирана.

Пълен жребий за плейофите на Лигата на конференциите:

Марсилия – Карабах

ПСВ Айндховен – Макаби Тел-Авив

Фенербахче – Славия Прага

Мидтиланд – ПАОК

Лестър – Рандерс

Селтик – Бодьо/Глимт

Спарта Прага – Партизан

Рапид Виена – Тотнъм/Витес. /БГНЕС