Прегазените работници на БДЖ не са чули шума на идващия локомотив

“Тази сутрин в 09:23 ч локомотив с 500 тона товар заминава от гара Илиянци за "Топливо". След обработката на товара в "Топливо", той отново се връща за гара Илиянци в 10:10 ч. Предполагаме, че в близките 10 минути вероятно двамата работници, които са косели трева в близост до жп-линията, не са чули шумът от машината и са били блъснати. Починали са”. Това заяви за БГНЕС д-р инж. Бойчо Скробански, заместник-председател на УС на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт, предаде репортер на БГНЕС.


“Локомотивният машинист ги е видял в последния момент. Неговите твърдения са, че е карал с 20 км/час. В процеса на разследване ще установим и причините. Машинистът не е задържан”, каза още Скробански.

БГНЕС припомня, че локомотив прегази двама работници на БДЖ край "Илиянци". Вътрешният министър Калин Стоянов съобщи пред журналисти, че инцидентът е станал на около километър преди гара Илиянци. Двамата работници от БДЖ са извършвали прочистване на трасето.

"Режат клони и храсти и предполагаме, че в резултат на шума на машините, които са използвали не са чули локомотива", който е идвал, каза Стоянов.

“Блъснати са двамата човека, нямат признаци на живот. Образувано е следствено дело. В момента МВР оказва съдействие основно по огледа ма местопроизшествието”, добави Стоянов. /БГНЕС