ПП-ДБ се регистрира за участие в изборите две в едно

ПП-ДБ подаде необходимите подписи за регистрация в ЦИК за участие в предстоящите национални и европейски избори, предаде репортер на БГНЕС.


"Нито ще се откажем, нито ще се предадем, нито ще дадем държавата да се управлява от Пеевски или от ченгета в нереформирани служби", заяви съпредседателят на обединението Кирил Петков, след като ПП-ДБ внесе своята регистрация в Централна избирателна комисия.

Много хора биха се радвали ние да започнем да се разграничаваме от наши депутати. В случая, комисията, която е създадена да хвърля помия върху наш депутат, е абсолютно инсценирана, заяви още Петков във връзка с депутата Бойко Рашков и временната парламентарна комисия за митниците.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви, че са работили с ГЕРБ и ДПС за реформи и са готови да продължат тази работа. "Ние работихме в името на конкретни институционални реформи, които бяха осуетени. Именно заради това се явяваме на избори и след това ще се борим за тяхното изпълнение", каза Иванов, след което уточни, че мнозинството, в което са готови да влязат след изборите, е само такова, което ще защитава реформите. "Ние предложихме проект за споразумение и оставаме на тази позиция, на която сме били", подчерта Христо Иванов.

Относно номинацията на Елена Йончева за евродепутат от ДПС Христо Иванов каза, че тя "трябва да бъде внимателно анализирана с оглед на каузите, които е защитавала Йончева". "Особено в последните години след началото на войната, каква е нейната позиция относно Украйна, и в призива да се спре руската иновация, къде стои тя, и, номинирайки я, къде застава Делян Пеевски", попита съпредседателят на ДБ. /БГНЕС