Пожар в студентско общежитие в Бургас

Пожар избухна в една от сградите на студентските общежития на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС от черноморския град.

Сигналът е бил подаден малко преди 23 часа снощи. Огънят е тръгнал от стая на 11 етаж. Всички студенти от сградата бяха евакуирани, заради задимяването в сградата. Няма пострадали, но студентите изкараха часове навън при 5 градуса. Някои от тях бяха по нощници. Три пожарни гасиха огъна.

Комисар Николай Николаев – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас обясни, че пожарът е предизвикан от оставена без надзор включена духалка.

„Момичето е студентка, помолихме медицинска помощ да я прегледат, но тя не е била вътре в стаята, когато е възникнал пожарът е нямало никой. Силно притеснена е, уплашена, но иначе не е пострадала. Щетите са само в стаята, обгоряла е леко и врата на отсрещната стая. Студентите са се опитала сами да гасят с пожарогасители, но не са успели, тъй като пожарът вече се е бил развил”, заяви за БГНЕС комисар Николай Николаев.

Евакуираните студенти разказаха, че неведнъж са били предупреждавани да внимават с отоплителните уреди в стаите. Някои от тях не знаеха къде ще изкарат нощта. Споделиха също, че се притесняват за личните си вещи, които са оставени по стаите.

„Аз съм отговорник на тези три етажа , носихме вода обаче не се получи. Пожарът е станал от духалка, оставена духалка, въпреки че предупреждаваме всички, че не трябва да се оставят отоплителни уреди без надзор” , обясни Йоана.

Екип на Спешна помощ оказа помощ на момче, което страдало от астма. /БГНЕС