Пожар събори част от мрежата на тролейбусите в Бургас, горяха и валяци на "Джи Пи груп"

Пожар на ремонтни машини увреди контактната мрежа на тролейбусния транспорт в Бургас. Изгорели са машини за асфалтиране на фирма "Джи Пи груп", предаде кореспондентът на БГНЕС от морския град.

От полицията в Бургас работят по версията за умишлен палеж

Фирмата ремонтира един от големите булеварди в Бургас - "Захари Стоянов". Две от машините са изгорели почти до основи. Засегната е и трета.

Инцидентът е станал рано този сутрин, когато са запалени два валяка на фирмата. Според служителите, които дойдоха да приберат унищожените машини, пожарът е умишлен.

"Смятам, че е умишлен, да. Разбира се, че прекъсват работата по обекта въобще не може се работи", коментира Иван Христов.

Освен щетите и загубите заради унищожените машини, фирмата търпи загуби и време за асфалтиране на пътя.

"За петък, събота и неделя имаше организация да се асфалтира всичко, да може да се пусне движението, обаче виж какво стана", коментира Илиян Желев.

Заради пожара е унищожена и голяма част от контактната мрежа на тролейбусния транспорт в града. От общинското предприятие „Бургасбус” заявиха, че започват работа по възстановяване на мрежата.

„От високата температура медният проводник се е разтопил и прегорял и цялата мрежа е на земята. В моментът, в който започнем да я възстановяваме, 5-6 дни ще отидат, защото аварията е много голяма”, каза енергетикът в „Бургасбус” Николай Петров.

Ремонтът на булевард „Захари Стоянов” започна преди 20 дни. До днес той бе на финалната права, но сега трябва да бъде удължен, докато се асфалтира участъка по улицата.

Все още не е ясно какви са материалните щети за фирмата и общинския превозвач. От полицията в Бургас работят по версията за умишлен палеж. /БГНЕС