Потвърдиха сблъсъка между Уайлдър и Хелениус на 15 октомври

Бившият световен шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър ще се завърне на ринга с мач срещу финландеца Роберт Хелениус на 15 октомври в Бруклин. Новината бе официално потвърдена от лагера на американеца.

За последно Бронзовия бомбардировач се би на 9 октомври миналата година срещу Тайсън Фюри, който за втори пореден път нокаутира своя съперник. Впоследствие имаше слухове, че 36-годишният Уайлдър може да сложи край на кариерата си, но американският боксьор твърди, че не е приключил пътя си в професионалния бокс. Победителят от сблъсъка между Уайлдър и Хелениус ще стане официален претендент за титлата в тежка категория на Световния боксов съюз (WBC), която скоро може да бъде овакантена от Фюри, който твърди, че е приключил със спорта.

Уайлдър е с актив от 42 победи (41 нокаута), 2 загуби и 1 равенство. Хелениус има 31 победи и 3 поражения в кариерата си.

В същото време Уайлдър даде своята прогноза за двата най-очаквани мача в тежка категория в следващите седмици: Александър Усик срещу Антъни Джошуа и Анди Руис срещу Луис Ортис. "Сърцето ми казва Усик. Той беше убедителен в първия мач и е набрал инерция. Но това е бокс, никога не се знае какво ще стане на ринга. Желая им късмет и им пожелавам да излязат от ринга в същото здраве, в което се качат на него", каза Уайлдър, който на два пъти победи в оспорвани мачове Ортис.

"Залагам парите си на Ортис. Жалко е, че той не получи големи шансове, защото има умения, сърце и здрава работа. Решен и мотивиран е. Според мен Ортис ще контролира мача и ще постигне брутална победа. Ако той продължи да се представя силно, може да видим Уайлдър срещу Ортис III. Ако Руис победи, не е въпрос дали ще се бием, а кога ще се случи", коментира американецът. /БГНЕС