Потребители: Намалените цени са реалната стойност на стоките

Няколко дни преди Нова година столичани и гости на града се възползват от обявените в магазинната мрежа намаления. Дали обаче обявените отстъпки от 50% са реални и валидно ли е намалението за всички стоки в обекта?

Екип на БГНЕС проведе кратка анкета със случайни потребители, за да разбере тяхното мнение по въпроса.

„Да, реално е намалението. Въпреки, че стоките, които купих бяха с по-малко намаление от обявеното на витрината”, каза жена, която се възползва от отстъпките, за да купи подаръците за новата година. Според нея, по-високите цени, през годината се дължат на новите колекции.

Страхил Панеков като цяло не вярва в намаленията, особено в т.нар. Black Friday, който по думите му, е маркетингов трик, за да привлича повече купувачи. „Доста хора казват, че намалените цени са реалните, а през останалото време стоките са просто надценени. Намаленията всъщност са реалните им цени”, убеден е Панеков. Той призова хората да бъдат внимателни и бдителни когато пазаруват, защото често с малки букви пише, че отстъпката е до 50%, а не е 50%.

„Досега не съм бил подведен, защото съм внимателен. Когато търся нещо специално предварително проучвам и се ориентирам за цени и марки”, добавя още той, но е категоричен, че покрай Коледа има доста добри и изгодни оферти.

Последният момент за покупки използва и Деница Даскалова. „Използвам намаленията, но не мисля, че те са истински. Някой път под етикетите се виждат други задраскани цени, които понякога са по-ниски от т.нар. намалени. Не съм търсила правата си, защото не вярвам, че нещо ще се случи и поради липсата на време”, коментира Даскалова и с облекчение допълва, че вече е на финалната права с купуването на новогодишни подаръци. /БГНЕС