Португалия с рекордна победа, вкара 9 на Люксембург и без Роналдо

Португалия продължава с перфектното си представяне в квалификациите за Евро 2024. Селекцията на Роберто Мартинес прегази с 9:0 сензацията Люксембург в мач от Група "J". Тимът от херцогството изненада футболния свят с три поредни победи преди този мач, като те бяха постигнати срещу Лихтенщайн, Босна и Херцеговина и Исландия.


Португалците обаче не показаха никаква милост и не спираха да вкарват. На полувремето резултат беше 4:0, след като защитникът на Спортинг Гонсало Инасио и нападателят на Бенфика Гонсало Рамош се разписаха по два пъти. През втората част Диого Жота реализира още две попадения два, а по още едно добавиха Рикардо Орта, Бруно Фернандеш, и Жоао Феликс. Кристиано Роналдо не игра в двубоя заради натрупани жълти картони.

Цял мач за гостите записа защитникът на ЦСКА Енес Махмутович, който получи и жълт картон, като видимо не успя да помогне особено много на тима да допусне по-малко голове.

Това бе най-голямата победа в историята на португалския национален отбор, който до момента имаше три успеха с по 8:0 - две над Лихтенщайн и една над Кувейт.

Португалия води убедително в класирането с 6 победи от 6 мача и голова разлика 24:0, което е отличен атестат за работата на селекционера Роберто Мартинес, който пое тима през януари т.г. и това са всичките му 6 двубоя на поста до момента. Кристиано Роналдо не игра в този мач за "мореплавателите" заради натрупани жълти картони.

След този двубой отборът на Португалия вече се нуждае само от 4 точки в оставащите си 4 мача в групата, за да си осигури и на теория място на европейското първенство догодина. Но на практика класирането за шампионата в Германия вече е осигурено. /БГНЕС