Полицай бе убит при престрелка до турската граница

Български полицай загина при престрелка в района на Елхово, недалеч от турската граница.

Тежкият инцидент стана снощи малко след 20.30 часа. По неофициална информация е имало стрелба между неизвестни извършители и пограничен патрул в гориста местност. Извършителите са успели да избягат.

По всяка вероятност става дума за престрелка с мигранти или трафиканти.

Неизвестен е стрелял по наряд на „Гранична полиция” и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. Служителят на „Гранична полиция“ е починал на място в резултат на изстрелите, а военнослужещият е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал. Загиналият полицай е около 30-годишен и е от Елхово. Най-близко намиращите се гранични полицаи са били незабавно насочени към мястото на престрелката.

За случилото се уведомени турските гранични власти и е направена среща на линията на държавната граница. Целта е да се установи и задържи извършителя. По данни на Нова нюз се предполага, че извършителят е на турска земя. Нарядите, които са пратени, са установили наличието на незаконни мигранти в района.

Пред Нова телевизия кметският наместник Иван Франсъзов в село Голям Дервент съобщи, че ежедневно преминават групи с нелегални мигранти.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отмени официалното отбелязване на празника на националната полиция. Той ще даде повече информация за инцидента около 9.00 часа.

БГНЕС припомня, че при подобен инцидент с нелегални мигранти през месец август двама полицаи загинаха при катастрофа, докато преследваха автобус с нелегални имигранти. Инцидентът стана в Бургас. Двамата загинали тогава бяха на 31 и 43 години. /БГНЕС