Погребението на Ангел Христов е спряно, назначена е аутопсия

Погребението на Ангел Христов от "Братя Галеви" е спряно, предаде кореспондентът на БГНЕС. Образувано е досъдебно производство за смъртта на Ангел Христов, това каза пред БГНЕС говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил Мариана Сиракова. Днес погребението на починалия от инфаркт 54-годишен Ангел Христов трябваше да започне в 13.30 катедралния храм „Св. Георги“ в центъра на Дупница. Погребението бе планирано за новите гробища. Назначена е аутопсия на тялото в Съдебна медицина в София.

Вчера в Спешна помощ-Дупница е получен сигнал, че има починало лице в Ресилово, смъртта му е констатирана от лекарски екип на филиала на ЦСМП в Дупница.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт. Назначено е извършване на съдебномедицинска експертиза за идентификация на пострадалия с А.Х., обявен за международно издирване с червена бюлетина за изпълнение на влязла в сила осъдителна присъда през 2012 г. Междувременно под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил се провежда разследване и за извършено престъпление по чл. 294 от НК – подпомагане на лице за избягване на наказателно преследване.

До момента няма регистрирано влизане на територията на България с неговата самоличност, по информация на БНР.

БГНЕС припомня, че „Братя Галеви“ избягаха от страната през 2012 г. малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване. Двамата с Пламен Галев се издирваха от Интерпол с червена бюлетина, чиято давност изтича през 2024 година. /БГНЕС