Погба класира Юнайтед за 1/4-финалите, Динамо шокира Тотнъм

Манчестър Юнайтед достигна до 1/4-финалите в турнира Лига Европа, след като надви Милан като гост в реванша от осминафиналната фаза с 1:0. Първият мач на "Олд Трафорд" завърши при равенство 1:1.

Погба получава поздравления от съотборниците си, след като класира тима за 1/4-финалите.

Двубоят на „Сан Сиро“ започна равностойно, като първият точен удар бе дело на Франк Кеси в 15-та минута. Последваха няколко опита за бързи пробиви на Даниел Джеймс по дясното крило, но те не се увенчаха с успех. При една от ситуациите бившият футболист на Суонзи имаше претенции за дузпа, след като падна в наказателното поле след съприкосновение с Фикайо Томори, но главният съдия Феликс Брих прецени, че няма основание за дузпа. В заключителните десетина минути на първото полувреме „росонерите“ получиха на няколко пъти възможност да открият. Първо, Самуел Кастийехо не успя да намери съотборник при бърза атака, а с решителен шпагат се прояви Виктор Линдельоф. След това Алексис Салемакерс стреля, но стражът на „червените дяволи“ Дийн Хендерсън отклони топката встрани. В края на първата част Раде Крунич от близка дистанция стреля в аут след добро центриране от дясно.

На почивката Пол Погба, който отсъства от терените поради травма, влезе на мястото на Маркъс Рашфорд и французинът моментално повлия на срещата, реализирайки попадение в 49-та минута. Той се възползва от грешка на Суалихо Мейте, който на два пъти не успя да изчисти топката далеч от наказателното поле на Милан. Домакините имаха шанс да изравнят чрез Салемакерс, но ударът му бе спасен от Хендерсън. Последва изстрел и на Мейсън Грийнууд, който не представляваше опасност за Джанлуиджи Донарума. Кеси с глава след подаване на Хакан Чалханоглу стреля в аут. Малко след това влезлият от пейката Златан Ибрахимович получи отличен шанс да изравни, след като надскочи Люк Шоу, но бе спрян от блестяща намеса на Хендерсън с една ръка. В заключителните минути Погба можеше да вкара втория си гол, но изстрелът му с глава не намери целта. До края Милан не успя да вкара късен гол в добавеното време, подобно на първата среща, и да стигне до продължения.

По-рано, Динамо Загреб шокира Тотнъм и отстрани „шпорите“ след успех с 3:0 след продължения. Редовното време завърши при резултат 2:0 за хърватския гранд, който заличи пасива си от първата среща в северен Лондон, която приключи при 2:0 за възпитаниците на Жозе Моуриньо. На реванша в Загреб обаче португалският мениджър на лондончани бе надигран от своя колега Дамир Кържнар, който временно замени напусналия Зоран Мамич, получил наскоро четиригодишна присъда заради измама. В герой за тима се превърна Мислав Оршич, реализирал хеттрик за Динамо с голове в 62-та, 80-та и 106-та минути. За Тотнъм това е поредна пропусната възможност за първи трофей от 2008-а насам, като съставът излезе в реванша с по-голямата част от титулярите си, но въпреки това преклони глава пред съперника. Хари Кейн можеше да класира „шпорите“ напред, но след ударът му с глава в края на редовното време, топката бе изчистена от голлинията на Динамо. Към четвъртфиналите прогресираха още Арсенал, Гранада, Рома, Славия Прага, Виляреал и Аякс. Жребият за четвъртфиналите и полуфиналите в надпреварата ще се тегли в петък от 14:00 часа българско време.

Играчите на Тотнъм претърпяха истинско разочарование в Загреб.

Всички резултати от 1/8-финалните реванши в ЛЕ:

Арсенал – Олимпиакос 0:1 (общ резултат 3:2)

Динамо Загреб – Тотнъм 3:0 (общ резултат 3:2)

Мьолде – Гранада 2:1 (общ резултат 2:3)

Шахтьор Донецк – Рома 1:2 (общ резултат 1:5)

Милан – Манчестър Юнайтед 0:1 (общ резултат 1:2)

Рейнджърс – Славия Прага 0:2 (общ резултат 1:3)

Виляреал – Динамо Киев 2:0 (общ резултат 4:0)

Йънг Бойс – Аякс 0:2 (общ резултат 0:5). /БГНЕС