Пламен Николов: Продължаваме преговорите

За нова серия разговори между „Има такъв народ“ и другите парламентарно представени партии, от които се търси подкрепа за съставяне на правителствоq съобщи кандидат-премиерът Пламен Николов в кулоарите на Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Николов не отговори на журналистите къде се водят преговорите и бе лаконичен: „Да, продължаваме, те вървят в момента“. Той не посочи дали първата политическа сила, която получи проучвателен мандат от държавния гласа, ще го върне изпълнен днес, за което намекна при едно от предходните си изказвания и подчерта: „Утре е последният конституционен срок“, а след това допълни: „Когато постигнем абсолютно всички договорки“. Според него предстои да се разбере дали останалите партии са склонни да дадат подкрепата си без писмено споразумение, каквото от ИТН не желаят да подписват.

„Законовият срок приключва утре, ние спазваме процедурата“, потвърди е депутатът от партията Станислав Балабанов.

„Не сме затворили вратата към никого. Ако имат желание, ние сме свободни да продължим да разговаряме както с „Демократична България“, така с „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Ако БСП имат някакви въпроси, ще им бъде отговорено“, допълни още той и припомни, че от партията му са постигнали почти пълно припокриване по темите с останалите формации, с които са водени разговори.

„Чакаме да се лишат всички от емоциите си и да постъпят практично, това е най-важното. Надяваме се да има кабинет, защото е изключително важно, от тях зависи“, каза още Балабанов. /БГНЕС