Пирова победа за Реал М, Карим Бензема се контузи

Реал Мадрид победи с 2:0 Валенсия на “Сантяго Бернабеу” в отложен мач от 17-ия кръг на Ла Лига. Двубоят не се игра по програма заради участието на двата отбора в турнира за Суперкупата на Испания, който се проведе в средата на януари в Саудитска Арабия. Успехът отново приближи столичани на пет точки от лидера Барселона. Той обаче може да се окаже пиров. Карим Бензема и Едер Милитао бяха сменени принудително заради травми, а първата среща с Ливърпул от Шампионската лига наближава - на 21 февруари.

Кралете напълно заслужиха победата след разочароващото представяне и головата немощ срещу Реал Сосиедад през уикенда, сега успяха да стигнат до триумфа.

Реал вкара дълбоко в добавеното време на първата част. Модрич центрира от корнер и Рюдигер засече на далечната греда, за да отбележи. Ситуацията обаче беше преразгледана от ВАР, тъй като останаха съмнения за нарушение на Бензема. В крайна сметка голът бе отменен, а французинът получи жълт картон, макар че отсъждането бе доста спорно.

Реал обаче успя да свърши работата си в първите 10 минути на второто полувреме, когато два бързи гола убиха интригата в мача. Първо Марко Асенсио откри с далечен удар, а три минути по-късно се разписа и Винисиус, който проби от ляво и преодоля вратаря на Валенсия за 2:0.

Валенсия бе близо до гола в 68-ата минута, когато резервата Маркос Андре стреля опасно, но топката облиза гредата. Последва нарушение срещу Винисиус, при което той доста преигра. Секунди по-късно бразилецът бе изритан от Габриел Паулиста, който очевидно беше ядосан и въобще не се опита да игра с топката. Стигна се до напрежение между играчите от двата отбора, а защитникът на Валенсия получи директен червен картон. /БГНЕС