Петзвезден Лудогорец унижи ЦСКА в Разград

Лудогорец разби ЦСКА с 5:0 като домакин в среща от втория кръг на плейофите в първата шестица на Първа лига. На стадион „Хювефарма Арена“ в Разград шампионите играха с настроение и постигнаха най-изразителната победа в съперничеството между двата тима, зарадвайки феновете си по трибуните.

Янков (д) вкара два гола за разгрома над "армейците".

Доминик Янков изведе „зелените“ напред в резултата в 16-та минута. След около половин час игра Матиас Тисера покачи на 2:0, а играчите на Анте Шимунджа имаха очевидно предимство срещу променения състав на Алън Пардю. След почивката Лудогорец проведе наказателна акция и в рамките на десетина минути преодоля на три пъти стража на „армейците“ Димитър Евтимов. Последователно в мрежата на гостите се разписаха Бърнард Текпетей, отново Янков и резервата Тиаго Родригес.

До края на мача домакините намалиха темпото и не отбелязаха още голове, а ЦСКА допусна най-тежкото си поражение от разградчани, след като миналата година загуби финала за Суперкупата на страната с 0:4. „Червените“ са втори в класирането с актив от 53 точки, на цели 17 от вече гарантиралите си 11-а поредна шампионска титла на страната Лудогорец. „Армейците“ водят с четири точки на третия Ботев Пд и със седем на четвъртия Левски.

За тима от столицата предстои домакинство на Славия, което ще е генерална репетиция преди финала за Купата на България срещу Левски на 15 май. Лудогорец гостува на Ботев Пд в следващия си мач от плейофната фаза идния петък. /БГНЕС