Петков: Не мисля, че има шанс да подкрепим коалиция с ГЕРБ-СДС, но все пак не залоствам вратата

В лицето на Габриел разпознах човек, който беше дошъл да води истински разговор, а не само да чуе не от нас. По време на срещата аз си мислех колко ужасно би било следващите 4 г. да имаме управление ГЕРБ-ДПС-БСП. Това заяви пред бТВ съпредседателят на ПП Кирил Петков.


Затова не залостих вратата, а казах искам да поговоря с всичките ни органи. Но преди да кажем твърдо не, нека да мислим дали има друг вариант освен да дадем държавата на тройна коалиция, която не вярвам, че ще изпълним задачите, които ние поставяме. И това, което е важно, е, че някои от отговорите ни й харесаха на Габриел. Ще събера изпълнителния съвет на ПП, после коалиционен съвет ще направим и накрая национален съвет. Ще помислим има ли друга алтернативна мисъл на това, което се задава, подчерта Петков.

Първа реална стъпка към малко доверие е ако ГЕРБ-СДС подкрепят наш председател на правната комисия, коментира Петков. Не мисля, че има шанс да подкрепим коалиция с ГЕРБ-СДС, но все пак не залоствам вратата, каза още Петков.

За главния прокурор Петков каза, че нещата трябва да се случат по институционален начин, „но най- голямата бухалка в държавата, когато се държи от неясни фигури на преден план, ние оставаме с превзета държава“.

/БГНЕС