Петков: Малък е шансът за правителство с третия мандат

Много е малък шансът за правителство с третия мандат. Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

„Ще седнем с абсолютно всеки да говорим за политики“, каза Петков, коментирайки дали би седнал да преговаря с „Български възход“, ако на тях им бъде връчен мандата.

Лидерът на ПП коментира и делото срещу Бойко Борисов, който той заведе срещу него заради думите на лидера на ГЕРБ, че Петков и Асен Василев вземали комисионни от посредниците за газовите доставки.

Той посочи, че българският съд като институция трябва да се произнесе и да опровергае тези твърдения. „Сигурен съм, че днес г-н Борисов няма да се появи на това дело, както съм и абсолютно сигурен, че лъжите, свързани и с Мариците и с това, че зимата ще бъде студена и гладна, и с това, че бюджетът сме го счупили, а всъщност се оказа, че дефицитът е 2,9 тази година - всички тези лъжи трябва да се опровергават, за да може българските граждани да не загубят надеждата, че има политици, които се борят за каузата“, каза Петков и подчерта, че е тук, за да се бори за надеждата на българските граждани.

„Цялостният иск е за половин милион лева, с частична първа стъпка от 10 хиляди лева. Трябва да започнем да опровергаваме лъжите, за да запазят хората доверие в политиците“, каза Петков.

Лидерът на ПП също така заяви, че те не са подписвали за затваряне на въглищните централи и призова да се работи заедно с Румъния и Гърция, за да се постигне дерогация и тези централи да продължат да работят предвид променената геополитическа ситуация, предизвикана от войната на Русия в Украйна. /БГНЕС