Петков: Мафията току що загуби коалиционния си партньор

Благодаря за смелостта на хората Радостин Василев, министърът който се бореше с всичките си сили, за да пребори мафията в спорта. Въпреки че нямаше подкрепа от КПКОНПИ, заради нежеланието на Слави Трифонов да му помогнат. Това заяви премиерът Кирил Петков на извънредна пресконференция на Продължаваме промяната, предаде репортер на БГНЕС.

Благодаря на Георги Георгиев, Иво Атанасов, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов. Днес видях едни смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец с неговите 20 -годишни приятели и Орлин Алексиев и компания, добави Петков. Поздравявам ги. България има шанс, мафията току що загуби коалиционния си партньор, подчерта Петков.

В клетвата на депутатите не присъства думата партия. Радвам се, че в българския парламент вече има хора, които действат по воля. Държавата не трябва да се управлява от сценаристи, или от бивши премиери в джипки и от почетни председатели в сараи. Мафията загуби възможността да сформира правителство, каза финансовият министър Асен Василев.

Тези хора са срещу модела на задкулисие, което са видели в ИТН. Това НС ще имаме мнозинство от хора, които казват „Не на мафията“, каза Петков.

Няма проблем съмишленици да търсят заедно подкрепа, има проблем обаче някой да нарежда на тези хора как да гласуват, заяви Василев в отговорна въпрос на БГНЕС. Това правителство трябва да поведе битката срещу мафията. Тази битка зависи от остатъчно подкрепа в парламента. Ако няма такава подкрепа, няма смисъл това правителство да го има. Ако няма подкрепа, трябва да отидем на избори, подчерта Асен Василев.

Има заплахи вече към тези депутати от ИТН, които са напуснали, така че ще им бъде сложена охрана, добави Петков. Мафията не може да тръгне към цялата държава, когато сме обединени, посочи премиерът.

Надявам се да има и други смели депутати, подчерта още Асен Василев. /БГНЕС

Тагове: