Петков и Василев: България ще има редовно коалиционно правителство

"Продължаваме промяната" е първа политическа сила. 121 депутати ще се случи. България ще се управлява от коалиция. България поема по нов път.

Това заявиха лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев в изявление пред медиите на площад "Александър Невски" в изборната вечер, предаде репортер на БГНЕС.

Ще бъдем много диалогични, с Демократична България със сигурност ще работим и ще говорим с всички парламентарни групи без ГЕРБ и ДПС, заяви Петков, а Асен Василев допълни в отговор на въпрос, че е добре Слави Трифонов да отстоява своите позициите. Коалиция се съставя с преговори, не очакваме да е лесно, допълни Василев.

Запитан за обща парламентарна група с ДБ, Петков отвърна: Коалицията, която ще имаме, няма нужда от различни парламентарни групи.

Осъзнаваме, че на България ѝ трябва редовно правителство. Това може да стане само с диалог и компромиси – неработеща съдебна система и корупция са единствените компромиси, които няма да направим, заяви още Петков.

Асен Василев бе категоричен, че „Продължаваме промяната” не разглежда вариант нови избори.

Българските избиратели свършиха своята работа, сега ние трябва да свършим нашата, каза той.

А във връзка с ясни вече имена в състава на правителство, те казаха: Първо трябва да се разберем за политики, после да подберем най-добрите хора за тяхното реализиране. Отборът трябва да е най-знаещ, най-можеш. /БГНЕС