Петков: ГЕРБ да побързат със споразумението, първо отговор за регулатори, служби и ВСС, после министри

Разбрах, че ще отнеме 10 дена, за да се представи версията на документа за коалиционно споразумение на ГЕРБ-СДС. Призовавам ГЕРБ да работят по-бързо и старателно, така че да седнем да говорим заедно още този уикенд, а не да чакаме конференция на ЕНП или каквото и да е. Това заяви Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ, предаде репортер на БГНЕС.


Искам да видя какво значи коалиционно споразумение точно. Не мога да приемам или отхвърлям нещо, което не сме прочели, добави Петков. Съгласен съм, че хората не отиват на избори да гласуват за регулатори. Но ако хората ходеха да гласуват за регулатори, нямаше да им се вдига цената на тока, щяха да имат добър КЕВР и т.н., уточни Петков.

Ние на 6 март ще си спазим обещанието и академик Денков ще даде своята оставка, подчерта още Петков. Ние вярваме на Мария Габриел, тя трябва да бъде следващия премиер. Но споразумението да направят по-скоро, 10 дена е прекалено дълго. Задължително следващият премиер трябва да бъде Мария Габриел, ние си спазваме думата.

Когато на един министър му се дадат две роли и това се води за двама министри, това е леко нечестно, защото един човек взема две точки, ако така се разпределя, уточни Петков. Мартин Нотариуса и Пепи Еврото са важните въпроси, подчерта той.

Тази държава ако се управляваше само от министри, щяхме да сме процъфтели, тази държава се управлява от служби нереформирани, от ВСС, който гласува еднакво. Да не си играем на театър, а да решим реалните задачи, посочи той. Ние няма да отклоняваме темата, нямаме ли ясен отговор за регулатори, служби и ВСС, разговорът за министри е второстепенен, подчерта Петков.

Той посочи, че тази вечер са се срещнали и разговаряли с военния министър Тодор Тагарев. Имахме директни въпроси и разговор с министър Тагарев, той ме уведоми за всички дейности, които е направило МО за помощта за Украйна. В последните 9 месеца много е направено. Призовавам ГЕРБ да говори също с министър Тагарев, за да разберат колко много е направено. Нито един български войник няма да бъде изпратен в Украйна, категоричен бе Петков. /БГНЕС