Петков: Единственият дълг на Белазелков е за България

Щастлив и горд съм. Поздравих Белазелков и му казах, че единственият му дълг трябва да е за България”. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след като Десислава Атанасова и Борислав Белазелков бяха избрани за конституционни съдии, предаде репортер на БГНЕС.


Петков е категоричен, че всеки политик трябва да си носи отговорността за решенията. “Ако президентът реши да прави маневри, той трябва да си отговаря”, смята той.

Относно подкрепата за кандидатурата на Десислава Атанасова от страна на ПП-ДБ Петков заяви: “В това разпределение в НС има отговорности. Всяка партия трябва да знае къде са червените линии. Тези компромиси са тежки много пъти. Ако крайният резултат е такъв, че повече хора като Белазелков влязат в други институции, България ще е една по-добра държава”, заяви Кирил Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ уточни, че в Давос са му казали, че България е напреднала много. “Чух там и подкрепа за еврозоната. Всеки от нас иска по-бързо, посоката е правилна”, смята той.

Относно състава на комисията за контрол над службите и оглавяването ѝ от страна на “Възраждане” Петков заяви следното: “ България и нашият устрем за България е да бъде една нормална европейска държава, не може да се допусне комисия за службите да бъде председателствана от Възраждане”, допълни Петков. /БГНЕС